احمدرضا رادان در پاسخ به ایلنا در رابطه با شایعه نقش خود در بازداشتگاه کهریزک پاسخی نداد و گفت: اقدام دومی که در انقلابهای رنگین صورت میگیرد این است که در صورت موفق نشدن، تلاش میکنند، نیروهای اثرگذار را از صحنه خارج کنند؛ ضربههایی هم وارد شد که هدف، خارج کردن این نیروها است تا اگر قائلهای پیش آمد نتوانند کارآیی لازم را داشته باشند.
سردار رادان پس از چند ماه غیبت رسانهای و چهار روز پس از اینکه فرمانده ناجا گفت: 7 تا 10 نفر از نیروی انتظامی در موضوع کهریزک بازداشت شدند، در جمع خبرنگاران حاضر شد. او در رابطه با شایعه نقش خود در بازداشتگاه کهریزک پاسخی نداد و از سوی دیگر گفت: در مقابل پرسنل ناجا و یگان ویژه سر تعظیم پایین میآورم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جانشین فرمانده ناجا در نشستی مطبوعاتی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه در موضوع کهریزک 7 نفر از پرسنل ناجا بازداشت شدند یا 10 نفر گفت: در این رابطه 10 نفر مورد بازجویی و سئوال قرار گرفتند و برای هشت نفر از پرسنل ناجا قرار بازداشت صادر شده است. رادان افزود: باید صمیمانه و خالصانه از پرسنل نیروی انتظامی در قائلههایی که پس از انتخابات پیش آمد تشکر میکنم، احساسم این است که موضوع تلاش نیروهای پلیس فراموش شده است.
وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری گفتند نباید موضوع کهریزک و کوی دانشگاه به مسئله اصلی تبدیل شود. من صمیمانه از پرسنل نیروی انتظامی به ویژه در تهران و یگان ویژه کمال تشکر را دارم و سر تعطیم در مقابلشان پایین میآورم.
احمدرضا رادان در پاسخ به ایلنا در رابطه با شایعه نقش خود در بازداشتگاه کهریزک پاسخی نداد و گفت: اقدام دومی که در انقلابهای رنگین صورت میگیرد این است که در صورت موفق نشدن، تلاش میکنند، نیروهای اثرگذار را از صحنه خارج کنند؛ ضربههایی هم وارد شد که هدف، خارج کردن این نیروها است تا اگر قائلهای پیش آمد نتوانند کارآیی لازم را داشته باشند.
او با تاکید بر اینکه در ولایتپذیری نیروی انتظامی شکی نیست، افزود: اما در گوشه کوچکی از ماموریتها اشتباهاتی رخ داده که باید تلاش کنیم به حداقل برسد. موضوع کهریزک یکی از اشتباهاتی بود که چند نفر از پرسنل انجام دادند که نیروی انتظامی نیز دارد پیگیری میکند و این افراد در دستگاه قضایی نیز به وضعیتشان رسیدگی میشود.
رادان ادامه داد: مجددا ضمن تشکر از تلاش پرسنل ناجا، این اطمینان را به همه میدهیم که هرجا قائلهای باشد نیروی انتظامی موثر و کارساز خواهد بود.
جانشین فرمانده ناجا به سئوالی درباره دلیل متوقف شدن گشتهای ارشاد پاسخ داد و گفت: معمولا بحث ما با بحث امنیت اجتماعی گره خورده که طبیعی است و خوشحال هم هستیم. طرح امنیت اجتماعی با اولویت هر استانی در حال اجرا است و اجرا میشود.
اولویتهای پلیس پس از انتخابات تغییر کرد
او با بیان اینکه در استانهای مختلف موضوع امنیت اجتماعی متفاوت است، تصریح کرد: شاید در یکی از استانها اساسا احتیاجی به برخورد با بدپوششی وجود نداشته باشد یا در استانی دیگر برخورد با اراذل و اوباش موضوعیت چندانی نداشته باشد.
رادان ادامه داد: بحث دیگر اولویتها است و بعد از انتخابات طبیعی بود که اولویت نیروی انتظامی چیز دیگری باشد. متاسفانه در ایام بعد از انتخابات برخی از موضوعات تحت الشعاع قرار گرفت و حتی برخورد با سرقت هم با مشکل برخورد که مردم هم نگران و معترض بودند.
برخورد با بدپوششی در تهران اجرا میشود
وی با اشاره به اینکه البته امنیت اجتماعی در تهران اجرا شد، گفت: هفته گذشته طرح پاکسازی دره فرحزاد در تهران به اجرا درآمد و در موضوع برخورد با بدپوششی و اراذلواوباش هم برنامهها آماده است که به اجرا گذاشته میشود.
جانشین فرمانده ناجا به سئوالی در رابطه با نامه اماکن ناجا به اصناف و لباس فروشیها پاسخ داد و گفت: ضوابط مربوط به اماکن تغییری نکرده است و نامه ما هم گوشزدی بود به اصناف.
رادان یادآور شد: معتقد بودیم که امنیت اجتماعی یک زنجیر است که حلقههای به هم پیوسته دارد. در موضوع بدپوششی هم قرار نبود که فقط به ظاهر افراد بپردازیم و باید جاهایی که تولید و عرضه میکنند را هم مورد توجه قرار دهیم و فرهنگسازی هم بکنیم. طرح امنیت اجتماعی نیز تا زمانی که دغدغه مردم باشد ادامه مییابد.
همه اعضای گروه سلفی در کردستان دستگیر یا کشته شدند
جانشین فرمانده ناجا با اشاره به حوادث تروریستی کردستان، گفت: گروهی که خودشان را سلفی نام گذاشته اند، با هدف برخورد با مردم، عملیاتی را برای مطرح کردن خود انجام دادند که چهار نفر را در کردستان مورد هدف قرار دادند. پیش از این هم این گروه عملیاتی را در پایگاه نیروی انتظامی در کردستان صورت داده بود که آن زمان گروه ضربه ای خورد و عدهای نیز دستگیر شدند.
به گفته سردار رادان، عده از افراد این گروه در آن زمان دستگیر و یا کشته شدند و عدهای نیز فرار کردند که در چنبره نیروهای وزارت اطلاعات قرار داشتند. این گروه توانست خود را بازیابی کند و میخواست با این عملیات تروریستی اعلام کند که آن ضربه، کارساز نبوده در صورتیکه ضربه مهلکی خورده بودند.
او فزود: با اقدام خوب نیروهای وزارت اطلاعات و با یک عملیات مشترک وزارت اطلاعات و سپاه و نیروی انتظامی، عملیاتی انجام شد و دو نفر از این گروه کشته شدند، یک نفر هم زخمی شد و در بیمارستان از دنیا رفت و یک نفر هم دستگیر شد.
رادان با بیان اینکه میتوان گفت، اعضای گروه تقریبا جمع آوری شدهاند و ضربهای کاری به این افراد وارد شد. در این رابطه بالغ بر 20 نفر شناسایی شدند که در مرحله اول تعدادی از آنها و در مرحله دوم تمامیشان دستگیر یا کشته شدند.
جانشین فرمانده ناجا به نصب دوربینهای مداربسته در اتوبانها اشاره کرد و گفت: با نصب دوربینها سطح تخلفات در شب برابر با روز شده است. درون شهر هم به دنبال این هستیم که بتوانیم با قرار دادن دوربینها در مسیرهای پرترافیک، حضور ماموران را کاهش دهیم.
به گفته رادان در تهران بزرگ باید به سمت استفاده از وسایل نقلیه عمومی پیش برویم البته باید به اندازه کافی وسایل نقلیه عمومی باشد اما الان در ساعات پیک ترافیک می بینیم که استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای مردم زحمت دارد که باید تلاش شود تا زحمت مردم را برای استفاده از این وسایل کم کرد.
او در رابطه با نصب دوربینهای مداربسته در سطح شهر توضیح داد: ما به دنبال این هستیم تا بتوانیم احساس امنیتی که نیازمند است را با حضور غیرفیزیکی پلیس ایجاد کنیم. بسیاری از کشورها هم به همین شکل است. بانصب دوربین هم اطلاعات از وقوع جرایم راحتتر در اختیار قرار میگیرد ، و هم پیشگیری از وقوع جرم صورت میگیرد.
نصب 200 دوربین مداربسته تا آخر امسال در تهران
به گفته رادان، در اجاهایی که دوربین باشد جرم هم کمتر رخ میدهد. هم اکنون چهارصد دوربین برای نصب در تهران پیش بینی شده است و 200 دستگاه از آنها آماده است و امسال نصب میشود.
جانشی فرماده ناجا اظهار کرد: به دنبال این هستیم که کلانشهرها را در قالب پیشگیری از وقوع جرم تحت پوشش دوربین مداربسته قرار دهیم. این دوربینها در یک لایه وصل به کلانتریها می شود، در یک لایه به سرکلانتریها و در لایهای دیگر به مراکر فرماندهی وصل میشود.
به گزارش ایلنا، فرمانده ناجا با اشاره به در پیش بودن هفته ناجا، گفت: این هفته از پانزدهم تا بیست و یکم مهرماه است که فرصت مناسبی است تا بتوانیم عملکرد یکساله خود را مورد بررسی قرار دهیم. اهداف کلی امسال نیروی انتظامی توسعه تعامل پلیس با جامعه و نهادینه کردن آن و همچنین گزارش عملکرد یکساله در راستای پاسخگویی به خواستههای مردم و ارتقای آگاهی عمومی و آموزش همگانی برای مقابله با جرایم و آسیبهای اجتماعی، است.
احمدرضا رادان افزود: برای این اهداف شاخصهایی را مدنظر قرار دادیم که بالغ بر 160 برنامه در حوزههای اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و انتظامی در هفته نیروی انتظامی داریم. بیش از یکصد نمایشگاه عمومی در شهرستانها و 16 نمایشگاه تخصصی و منطقهای در شهر تهران در حوزههای راهور، هواناجا، اجتماعی، پیشگیری، مرزبانی، وظیفه عمومی و فاوا برگزار میشود.
وی تصریح کرد: در نمایشگاههای پلیس، برنامههای متنوعی با رویکرد هنری، آموزشی و اجتماعی در نظر گرفتهایم که پخش نمایش، برگزاری مسابقه، اجرای مانور و برنامه های ویژه دانش آموزان در نظر گرفته شده است. آموزش ترافیک برای مقطع ابتدایی و آگاه سازی از آسیبهای اجتماعی برای مقطع راهنمایی و متوسطه، از برنامههای پلیس برای دانشآموزان است.
جانشین فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: برگزاری همایشهای مشترک با اصناف مختلف برای استفاده از ظرفیتهای موجود و هماهنگی با آنها، اجرای نشستهای مشترک روسای کلانتریها و پاسگاهها با معتمدان محله، برگزاری جشنواره مطبوعات و ترافیک، اجرای شهرک آموزش ترافیک در مراکز استانها و شهرستانهای بزرگ با هدف آموزش نونهالان و کودکان، برگزاری نشستهای علمی با مراکز علمی و دانشگاهی با رویکرد بررسی آسیب های اجتماعی از دیگر برنامه های پلیس در هفته ناجا است.
او با اشاره به نامگذاری هفته نیروی انتظامی به "انضباط، امنیت و سرمایه اجتماعی"، گفت: اولین روز هفته ناجا که چهارشنبه این هفته است به "پلیس، مشارکت اجتماعی و انضباط ترافیکی نامگذاری شده است. روز دوم نیز "پلیس مرزبانی، امنیت و معنویت" نام گذاشته شده است. نام روز سوم هفته ناجا " پلیس، پیشگیری و نظم اجتماعی بوده و برای روز چهارم نام "پلیس، فن آوری و جامعه امن" نهاده شده است.
به گفته رادان نام روز پنجم " پلیس، امنیت اجتماعی و جامعه بانشاط" بوده و نام روز ششم نیز "پلیس، سرباز و مشارکت ملی" و روز آخر نیز "پلیس، خانواده و جامعه عاری از اعتیاد" نام گذاشته شده است.
رادان تصریح کرد: امیدوارم در فرصتی که به دست میآید بتوانیم موضوع مشارکت و اموزش همگانی را در محوریت قرار دهیم. ارائه خدمات پلیسی نیز در نمایشگاه های پلیس ارائه و تقویت میشود و نمایشگاهها از ساعت 7 صبح تا زمانی که مردم هستند، باز است.
اعتراض زنان خبرنگار به ارائه چادر اجباری به آنها
بر اساس این گزارش، در این نشست برای اولین بار ورود خبرنگاران زن به ستاد ناجا برای حضور در نشست خبری سردار رادان با چادر اجباری که در دژبانی تحویل آنها شد، صورت گرفت که موجب اعتراض خبرنگاران زن شد.